Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom bij Johannesdeloper
  PR's
  Afstand tijd datum
  5K         23:20    30-jun-10
  4 mijl     30:00    19-jun-05
  10K       46:39    14-jun-06
  15K     1:09:08    25-mei-06
  10mijl   1:19:31    23-sep-06
  21.1K   1:42:57   15-jun-08
  30K    2:41:14   11-feb-06
  42.2   4:06:03   26-09-10


 • Lopers die ik volg

 • Lopen is geen sport maar een manier van reizen, waarbij geest en lichaam zich voortdurend verplaatsen
  Onwillekeurig stond de FMTR (Full Moon Trail Run) van gisteren in het teken van de vermaarde en te vroeg overleden ultraloper Jan Knippenberg.
   
  Gelijk na de finish van deze FMTR vond de start plaats van de 2 jaarlijkse memorialloop die van Naaldwijk naar Den Helder wordt gelopen. Knippenberg was vaak op het strand te vinden en woonde en werkte een tijdlang in Castricum, waar deze keer ook de FMTR werd gelopen. Zeker zullen er heel wat voetstappen van hem in deze omgeving en vooral op het strand gelegen hebben.  Vanuit de hardlopershemel zal hij waarschijnlijk gelachen hebben over ons kippeneindje.
   
  Een aantal lopers, waaronder bijvoorbeeld Rinus zouden met ons de FMTR gelopen hebben, ware het niet dat ze de hele of de halve JKM gingen lopen.
   
  Wat ik zelf met Knippenberg heb, is zijn visie als lopen en het verkennen van de natuur, het lopen als reizen en als middel van denken en ordenen van je geest. Daarom vind ik de FMTR ook zo'n leuk en verrassend initiatief. Je gaat met een vrij willekeurig gezelschap "op reis" en geniet van het pure lopen door de donkere eenzame natuur.
   
  Deze keer was ik de routemaker van de FMTR.  De route was een combinatie van de Gele - Vogelduinroute en een stukje over het strand.
   
  Nadeel van de zomertijd voor de FMTR is dat je pas na 9 uur zou kunnen starten als je bij volledig duisternis weg zou willen. Ik heb er maar voor gekozen de starttijd naar 20:30 te verplaatsen. Bij de start was het nog licht, maar op het strand gingen de hoofdlichten aan. Het eerste stuk voerde door het bos, door een mooi onbewoond gebied en over enigzins zanderige paden.  Na het oversteken van een zandverstuiving en de laatste 2 rijen duinen, kwamen we op het strand.
   
  Hier moesten we onwillekeurig toch weer aan de lopers denken die hier met de JKM over moesten. Het eerste stuk vooral viel behoorlijk tegen. Zeker als je maar 2km moet dan red je je wel over dit zompige strand, maar als je al dik honderd kilometer gelopen hebt, dan wordt dit een ander verhaal, zeker als je de noordwestenwind ook nog eens pal tegen hebt. 
   
  Bij Bakkum draaiden wij het strand weer af, we volgden nog een stukje de route van de Egmond halve marathon. Zo met een groepje van negen in het pikkedonker, zelfs zonder maan, is dit toch wel anders dan op de 2e zondag in januari. 
   
  Er werd een straf tempo gelopen, na goed een uur waren we weer terug op de parkeerplaats. Het was wel jammer dat Paula maar één paaseitje bij zich had, wat ze niet opat, maar wel telkens uit haar handen liet vallen. Volgend jaar meer eitjes meenemen en tracteren!
  Pasen valt altijd op de eerste zondag na vollemaan, dus vlak voor Pasen volgend jaar hebben we weer een FMTR!

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl