Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom bij Johannesdeloper
  PR's
  Afstand tijd datum
  5K         23:20    30-jun-10
  4 mijl     30:00    19-jun-05
  10K       46:39    14-jun-06
  15K     1:09:08    25-mei-06
  10mijl   1:19:31    23-sep-06
  21.1K   1:42:57   15-jun-08
  30K    2:41:14   11-feb-06
  42.2   4:06:03   26-09-10


 • Lopers die ik volg

 • FMTR in je onderbroek?

  Afgelopen dinsdag was het weer volle maan, tijd voor de Full Moon Trailrun, afgekort #FMTR. Op twitter vond ik een berichtje dat het onder auspicien van Esther in Katwijk plaats zou vinden. 
   
  Dat was nou niet direkt naast de deur, maar omdat ik zelf de #FMTR de vorige keer georganiseerd had, kun je natuurlijk niet direkt zeggen, ik kom niet. Verder vind ik het gewoon een grappig spontaan idee. Je spreekt met wat mensen af, die je al dan niet kent en loopt een kilometer of 12 door een mooie omgeving, die die organisator op zijn of haar broekzak kent.
   
  Ik werk in Wormer en dan is het niet praktisch eerst naar Alkmaar te rijden, snel wat te eten en dan weer naar Katwijk. Daarom besloot ik meteen vanuit Wormer naar Katwijk door te rijden. Eerst had ik nog even een gezonde maaltijdsalade gescoord bij Albert Heijn . Al met al was ik natuurlijk veel te vroeg voor de start van de FMTR in Katwijk. Niet getreurd het was een prachtige avond. Mijn idee was over het strand 1,5 kilometer naar het zuiden te lopen. Via internet had ik uitgevogeld, dat daar het officiële naaktstrand is. Het plan was daar dan een half uurtje te gaan badderen en dan weer rustig terug te lopen. (een zwembroek had ik niet bij me en zowiezo ga ik niet met natte plunje lopen zeulen) . Verder kan dat lijf nog best, voor een vent voor achter in de vijftig dan. 
   
  Zo gezegd zo gedaan, achterin mijn auto lag een tas met spullen. Een paar Free's als uitwijkschoenen, in geval op blote voeten geen optie was, waren snel gevonden. Maar een shirtje en een short? Shit die lagen nog gewoon thuis! Vanmorgen had ik kennelijk niet alles bij elkaar gegraaid, wat ik klaar had gelegd. Wat doe je dan? Twitteren natuurlijk: 
  Sos noodsprong, tasje thuis laten staan KAN IEMAND SHORT EN XL SHIRT lenen en meenemen???????
   
  Ik kreeg in eerste instantie alleen een reactie van
  We proberen het nog eens RT : ff een noodsprong kan 1 van de gangers extra short &shirt maat xl meenemen?
   
  Weinig reactie en Yvonne begon me al met Peptalk te belagen om maar in m'n onderbroek van start te gaan:

  ik zeg... uit die lange broek..!!

  kijk.. schoenen heb je niet nodig dat scheelt... alleen nog een shirt.. maar met dit weer blote bast kan ook :-)

   Even later stopte er een auto met 2 lopers naast de mijne. Het leken me wel het type lopers dat met de #FMTR zou kunnen meedoen. Brutaal vroeg ik "doen jullie mee aan de FMTR?" Ze keken niet begrijpend. Snel legde ik uit wat de FMTR was en in één adem betrok ik ze in mijn probleem: "hebben jullie niet wat extra hardloopkleding in de auto liggen?" Aanvankelijk niet, totdat Luuk, één van de 2 bedacht, dat hij nog een katoenen Adidas broek had liggen. Snel nam ik het aanbod aan en noteerde Luuk's emailadres in mijn telefoon. Blij twitterde ik:
  Heb een lange short geritseld!
  Niet veel later twitterde Esther dat ze voor mij ook zelf iets had meegenomen. Dat was dus "saved by the bell".
   
  Vrij snel kwamen Esther en de overige lopers ook in Katwijk aan. Wij waren met een aantal van een loper/loopster of 7. Volgens Esther kon het best op blote voeten. Zand, bos en schelpenpaden. Dat laastste vertrouwde ik niet zo en zekerheidshalve nam ik mijn free's toch maar mee. 
   
  Inderdaad ging het maar net aan. De schelpen waren vrij scherp, gelukkig hielp het, dat het tempo niet erg hoog lag. De omgeving was mooi, toch weer heel anders dan in de Kennemerduien of in het kustgebied waar ik vandaan kom. Na een kilometer of drie ging het schelpenpad over in een ruw boomschors en houtsnipperpad. Dat was nog minder voor mijn voeten. Na 4 kilometer vroeg ik Esther wanneer die beloofde zand en bospaden nu kwamen. "Neuh, zei ze, het gaat nog zo door totdat we op het strand komen". Snel schoot ik m'n Free's aan en dat ging een stuk beter, het was niet anders.
   
  We trokken over een mooi glooiend en kronkelend zandpad en uiteindelijk kwamen we op het strand. Het was nog steeds licht en behoorlijk bewolkt, helaas moesten we het zonder volle maan stellen. Op het strand trok ik samen met nog een loper de schoenen weer uit. Natuurlijk ging het hier veel beter ten opzichte van dat schelpenpad. Het was een prachtige avond om te lopen en ik genoot van het prettige gezelschap. Via het strand kwamen we in een mum van tijd weer terug bij het startpunt. Daar wachtte ons nog een verrassing. Achter een wolk kwam zomaar een mooie warm oranje volle maan te voorschijn, daar deden we het voor!
   
  Mijn geleende hardloopkleren en de broek van Luuk liet ik achter in de auto van Esther. Ik trok mijn gewone shirt aan en in de schemering kon ik probleemloos in mijn onderbroek de laatste 100 meter naar mijn auto afleggen. Dat kon best vond Esther, het had ook zomaar een zwembroek kunnen zijn.
   
   

  Reacties

  Anne op 07-07-2012 10:35
  : ) Bij volle maan kun je beter in je onderbroek lopen dan in je hemd staan.
  John op 11-07-2012 11:37
  Het zou toch zonde zijn indien je niet mee had kunnen lopen. Saved by a runner zullen we maar zeggen
  Runninghans op 14-07-2012 05:26
  prima opgelost.... kan best... 100 meter over de parkeerplaats
  Rinus op 16-07-2012 19:34
  Je maakt wat mee en prima opgelost.
  En op je vraag op mijn blog, die rust periode zal later wezen als anders en korter.
   
  op 05-08-2012 19:39
  En die 100 mtr op de parkeerplaats gingen vast in een heel snel tempo?;-)
  Jacqueline op 05-08-2012 19:40
  Oeps... die laatste reactie is dus van mij.
  Ronald op 15-08-2012 00:09
  haha, dit is een mooi verhaal!! Zo zie je maar weer, hardlopers helpen elkaar ;)
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl