Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom bij Johannesdeloper
  PR's
  Afstand tijd datum
  5K         23:20    30-jun-10
  4 mijl     30:00    19-jun-05
  10K       46:39    14-jun-06
  15K     1:09:08    25-mei-06
  10mijl   1:19:31    23-sep-06
  21.1K   1:42:57   15-jun-08
  30K    2:41:14   11-feb-06
  42.2   4:06:03   26-09-10


 • Lopers die ik volg

 • Een schuimbad op blote voeten.

  Het lijkt zo makkelijk, je zet een stukje op Facebook, je wijdt er een blogje aan en je probeert mensen enthousiast te maken eens een keer zonder schoenen op het strand te gaan lopen. Alleen er wordt zoveel georganiseerd en kennelijk was de eerste zaterdag in juni niet zo handig gekozen als opzet voor dit gebeuren.  Kort en goed was buiten mijn dochter Nadine, alleen Ruud Snoek in de gelegenheid mee te doen.Ruud was op de fiets gekomen en het mooie van een loop op blote voeten is, dat je elkaar daaraan gelijk herkend, hoewel we hadden al eens eerder samen gelopen. Er werd even kort overlegd over de route en we besloten eerst tegen de toch wel straf waaiende noordwesten wind in te lopen. Bij Bergen aan Zee loop je zo het strand op en al meteen werden we overweldigd door de enorme hoeveelheid algenschuim op het strand. Ik geloof niet dat ik dit ooit zo heftig heb meegemaakt. Op sommige stukken lag tot 70cm schuim in een breedte die opliep tot een meter of 10.

   

   

  Met mooie witte schoenen zou je jezelf er niet in wagen, het gaf een groenachtige smurrie op je voeten. Het geval wilde, dat waar het schuim lag, ook het best beloopbare strand lag. Het schuim werd wild voortgejaagd door de wind. De golven van schuim leken erop alsof je jezelf in een enorme wasmachine bevond.

   

  Mijn twee partners in crime hadden geen korte tight aan en waren aanvankelijk nog wat bevreesd voor de smurrie, maar ik liet al meteen het kind in me los. Woest vlogen de door golven en wind verstrooide schuimwolken om mijn voeten. Soms stond je tot vlak onder je middel in het schuim. Tegelijk ploegden we ons door mul drijfzand en doorstonden een gierende wind. Het liep niet makkelijk maar de schuimsensatie maakt veel goed. Langzaam maar zeker kwamen we bij de Kerf. De Kerf is een slufterachtige doorsteek ongeveer 3km ten noorden van Bergen aan Zee.

   

  Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er water in- en uit zou stromen bij krachtige westenwind. In praktijk gebeurt dat maar heel zelden. Door de overvloedige regenval stond er nu wel een klein modderstroompje water, met een heleboel kikkervisjes erin. Op blote voeten glibberde het een beetje. Voor Nadine moet het aangenaam zacht aan haar voeten gevoeld hebben. Het ging perfect trouwens, dit was de 2e keer in haar hardloopcarriere dat ze op blote voeten liep.

   

  We liep een stuk de Kerf in en draaiden weer terug naar het strand. Nu hadden we wind mee wat aanmerkelijk makkelijker liep. Ook was de allerhoogste vloed weg en hadden we iets meer zand om op te lopen. Het schuim was nog steeds ruim aanwezig. Ondanks wat cameraperikelen wisten we nog wat fotomomenten in te bouwen.

   

  Bij de laatste strandtent deden we nog even een bakkie koffie. Het voordeel was dat ze bij een dergelijk etablissement niet gek opkijken van een stel gasten op blote voeten.

  Reacties

  runninggerard op 04-06-2013 11:34

  Het geeft wel mooie plaatjes Jan. Ik blijf echter toch met mijn schoenen aan lopen.

  Anne op 05-06-2013 09:51

  Mega, mega, mega-jammer dat ik er niet bij kon zijn om samen met jullie te genieten van een weldadig schuimbad. De Fa-reclame verbleekt bij zoveel blotevoetenbadderpret. 

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl